tractament-osteopatic

Un dels problemes de salut més comuns i més molestos que patim és el mal de cap. Es manifesta amb una pressió al front o una molèstia progressiva damunt de les orelles que genera vertigen, insomni, angoixa, i ens dificulta la concentració i la lectura. El dolor cervical i de les espatlles són símptomes molt incòmodes que poden venir derivats de la tensió muscular i la compressió dels nervis al pas per la zona cervical.

De vegades, aquests símptomes poden estar relacionats amb algun problema de salut que cal ser tractat per un professional mèdic especialitzat, encara que la majoria de vegades podem millorar el nostre estat gràcies a l’osteopatia. A la consulta es valora la possible derivació mèdica, si cal.

“El tractament osteopàtic no causa dolor, sinó un gran alleujament”

L’objectiu de la sessió osteopàtica és millorar la circulació sanguínia del coll, afluixar les contractures musculars i, si cal, descomprimir els nervis que provoquen la tensió. Així com valorar les possibles causes del dolor per evitar que es torni a repetir. Aquest tractament es pot aplicar en totes les edats. Una o dues sessions poden ser suficients.

Consells per evitar el mal de cap:

1. Prendre atenció a la nostra postura corporal a l’hora de seure, treballar, conduir o descansar.

2. Fer exercici suau i estiraments regularment.

3. Trobar moments personals de relaxació.

4. Reduir l’ús de mòbils, tauletes i ordinadors.

5. Revisar periòdicament la tensió muscular i corregir les articulacions amb un tractament personalitzat d’osteopatia.