terapia de parella

Sovint, fer el pas i reconèixer que es necessita teràpia de parella no és fàcil. Tanmateix, si saps que la relació passa per un mal moment i no ho podeu resoldre sols, o les crisis són constants, és millor anar a teràpia per esbrinar què falla i com solucionar-ho de manera senzilla i ràpida.

Els problemes de parella que poden derivar en una separació són diversos. Per exemple: discussions i desacords freqüents, problemes en la sexualitat, domèstics o d’afecte, insatisfacció amb un o diversos aspectes de la relació, desil·lusió, frustració perquè la relació no és el que esperaves, conflictes respecte a l’educació dels fills i filles, problemes econòmics, manca de confiança, infidelitat, mala gestió de les emocions negatives com la ràbia, la gelosia, la por, i la mala comunicació entre la parella.

És normal identificar-se amb una o diverses situacions de conflicte. Tots hem passat per bones i males ratxes, el problema aflora quan ha passat massa temps i els conflictes s’han quedat amb nosaltres. Quan això passa només ens veiem enfadats, o tristos, però no albirem que la clau de la solució és la comunicació: podem comprendre l’altre, podem perdonar l’altre, i podem crear un nou projecte més engrescador per a la parella. Perquè els projectes que es fan 10 anys enrere caduquen, això no ho sap tothom.

L’objectiu de la teràpia de parella és, doncs, que la parella aprengui a comunicar-se emocionalment i racionalment, i solucionar el que calgui ser resolt perquè ell i ella se sentin millor, amb ells mateixos i amb l’altre. Si vols ser feliç, has de saber que sempre apareixeran problemes en la vida de parella, el que cal és aprendre nous recursos emocionals per poder-los resoldre.