curvatura-del-coll

La postura avançada del cap es desenvolupa quan estenem el cap endavant de manera continuada.

És un problema molt comú a la nostra societat i que cada cop s’estén més per l’ús massiu de pantalles mòbils. Un adult, de mitja, passa entre 700 i 1.400 hores a l’any amb el cap cot sobre el seu mòbil/tauleta, i aquests nombres augmenten si parlem d’estudiants, tocant les 5.000 hores anuals en aquesta posició.

Aquesta postura fa disminuir la curvatura del coll donant lloc a degeneració cervical, deformacions, disminució de l’equilibri i desenvolupament de malalties neurodegeneratives, a més de molts altres problemes.

Normalment atribuïm la degeneració de les cervicals a l’edat avançada, però tot influeix; càrregues pesades, genètica i sobretot la nostra postura. Estudis han comprovat que la degeneració és més intensa i accelerada en subjectes que tenen un tipus de professió que requereix tenir el cap flexionat molt de temps.

Si perdem curvatura a nivell cervical, anirem estirant i afectant la medul·la espinal. En general si la tensem i comprimim, el resultat és un flux d’informació nerviosa anormal; mentre que si mantenim una postura òptima, minimitzem aquest tipus d’estrès.

Diversos estudis han demostrat una relació important entre la síndrome del coll avançat i l’escoliosi, aconseguint una millora important als subjectes que han corregit aquesta postura, sobretot en adolescents. Un estrès a nivell cervical es reflecteix a tota la columna.

A Quiropràctica Específica som especialistes en columna vertebral i sistema nerviós, si vols corregir aquest o altres problemes estarem encantats d’atendre’t.