terapia-visual

Parlem d’ambliopia o ull dropo per referir-nos a una alteració visual que, en la majoria dels casos, no té el seu origen en una malaltia. La seva causa és funcional deguda a una diferència important de graduació entre ambdós ulls que fa que aquests no aprenguin a treballar junts i el cervell tendeixi a anul·lar la visió borrosa d’un dels dos, el dropo, per ser eficaç.

Una altra causa de l’ull gandul és l’estrabisme. En aquest cas el cervell no tan sols anul·la la informació d’un ull sinó que també el desvia. En les dues situacions l’ull gandul no es pot solucionar tan sols amb unes ulleres.

No fa massa temps les ambliopies es tractaven tapant l’ull amb un pegat moltes hores al dia en hores escolars incloses, fet que, a part d’afectar l’autoestima del nen, freqüentment ocasionava una disminució del seu rendiment escolar.

“Estudis Científics demostren que el millor resultat en el tractament de l’ambliopia és tapar l’ull de 2 a 3 hores al dia combinat amb un programa específic de teràpia visual”

Estudis recents amb evidència científica demostren que el tractament més eficaç de l’ambliopia és la combinació de 2 a 3 hores de pegat més un programa de teràpia visual.

Aquest tractament facilita l’aprenentatge a l’escola, ja que el pegat es porta a casa mentre realitzem els exercicis recomanats de teràpia i altres activitats diverses.

La gran sort és que la teràpia Visual ara és divertida tant pels nens com pels adolescents, ja que fen ús dels últims avanços en tecnologia!! El nen pot entrenar les seves habilitats visuals des de casa amb videojocs específics des del seu ordinador o amb un smart TV, supervisat sempre pels terapeutes dels nostres centres.

Tecnologia i professionalitat és la clau per aconseguir resultats exitosos en l’Ambliopia.