somriure

Somriure, i riure, és una medicina natural, gratuïta i accessible a tots. Regalar un somriure no costa res i, en canvi, té molts beneficis, no només per la persona receptora del somriure, sinó també (i sobretot) per qui el fa.

S’han investigat els efectes del somriure sobre la ment i el cos i s’ha vist que és un factor de protecció davant de malalties cardiovasculars, calma el dolor físic (perquè, en somriure, s’alliberen endorfines, les hormones de la felicitat, que contribueixen a pal·liar el dolor), regula el sistema nerviós i redueix l’estrès.

El sentit de l’humor és una de les maneres més directes que hi ha per connectar amb un mateix i amb els altres, per la qual cosa contribueix a la riquesa de les relacions socials. Els somriures són un factor d’atracció, de la mateixa manera que les cares llargues ens fan córrer en sentit contrari!

Somriure canvia el nostre estat d’ànim automàticament. Qui no ha tingut punxades als abdominals després d’un bon atac de riure? Doncs les agulletes són senyal d’exercici físic: 20 segons de riure exerciten el cor igual que 3 minuts de rem. Més beneficis sobre la salut física: somriure redueix la pressió arterial i a més, somriure reforça el sistema immunitari, possiblement perquè en reduir l’estrès, ens evita l’efecte negatiu que aquest té sobre nosaltres.

Finalment, somriure ens ajuda a mantenir una actitud positiva. Quan somriem, enviem a tot el cos el missatge «Tot va bé! La vida és genial!». Somriure és una de les millors maneres de mantenir allunyades a la depressió, les preocupacions i l’estrès. I no costa res.

Si has de fer un regal algú… Pots pensar en algun que superi a un somriure sincer?