Molts dels problemes de les contractures musculars i desordres cervicals poden tenir el seu origen en la posició de les dents. Tenir les dents rectes i en bona oclusió (bon tancament de la boca), no és només una solució estètica com molts dels nostres pacients creuen. Problemes a la boca com una mala col·locació de les dents, dents perdudes fa temps que provoquen el moviment d’altres dents o infeccions bucals poden causar un tancament anormal de la boca. Aquest tancament anormal causa desplaçament de la mandíbula en una posició inestable, el que origina tensió mandibular que es tradueix en dolors de coll i esquena.

Actualment es té l’evidència que una alteració del sistema bucal té efecte en la postura del nostre cos. Això és especialment important en la posició del cap, espatlles i cervicals, el que pot desencadenar diferents patologies com mals de cap o dolor cervical. Els tractaments de fisioteràpia o osteopatia han d’anar acompanyats d’una inspecció de la cavitat oral per avaluar la presència d’una maloclusió que cursi amb inestabilitat muscular o postural. Això és especialment important en edats primerenques quan els nens estan desenvolupant un hàbit postural, però també en pacients adults que pateixen contractures musculars de forma continuada.

Des de la Clínica Dental Santa Tecla volem oferir una visió global dels problemes posturals o musculars dels nostres pacients que tinguin relació amb una maloclusió o problemes bucals. El departament d’Ortodòncia format pel Dr. Joan Rossell i la Dra. Eva López té formació en el camp postural, de manera que podrem aconsellar l’opció de tractament ideal tant en pacients infantils, adolescents o adults.