Eliminació de la tosca de les dents d'un gos, a la consulta de VeterSalud Mas Iglesias

La presència de tosca (acumulació de sals minerals, menjar i placa bacteriana) a les dents, amb coloració groguenca o negrosa, és font de molèsties tant per a la nostra mascota, ja que li provoca dolor dental, com per a nosaltres, a causa de l’halitosi.

Els problemes i malalties que se’n deriven són:

Mal alè o halitosi: és el primer símptoma d’alerta. Hem de consultar el nostre veterinari perquè faci una revisió bucal i determinar si és un problema de la boca, diabetis, parasitosi… i ens aconselli la millor manera d’actuar i evitar que es formi tosca; en cas contrari, es complicarà el problema i sorgiran altres malalties.

Gingivitis: les genives s’inflamen, s’enrogeixen, amb el temps es retreuen i finalment queda descoberta l’arrel de la dent afectada, fet que possibilita el seu trencament o pèrdua.

Malaltia periodontal: engloba les dues anteriors i avança en el deteriorament de les estructures bucals fins a provocar la caiguda de dents, font d’infeccions secundàries a les genives, en els ossos de la mandíbula i del maxil·lar, amb la qual cosa es produeixen abscessos de pus. Pot provocar infeccions o alteracions en estructures properes, com ulls i cavitat nasal.

Eliminació de la tosca de les dents d'un gos, a la consulta de VeterSalud Mas Iglesias
L’eliminació de la tosca a la consulta veterinària és recomanable per a mantenir la bona salut de les mascotes.

El que comença amb tosca, halitosi i gingivitis acaba en infeccions, que es poden vehicular per la sang a diferents parts de l’organisme i derivar en problemes cardíacs, intestinals, hepàtics i renals, que fins i tot poden ocasionar la mort de l’animal. A més, es tracta d’evitar l’enorme dolor, que pot portar-los a deixar de menjar, o mastegar de manera estranya, gratar-se la cara de manera desesperada, baveig, depressió i falta d’autohigiene.