Optica Teixidó lens contacte

La miopia més comuna comença a desenvolupar-se entre els 6 i els 11 anys i va augmentant al llarg de l’adolescència, fins a estabilitzar-se al final d’aquesta etapa, normalment al voltant dels 20 anys, encara que això varia d’unes persones a altres.

És cert que la miopia es pot compensar amb ulleres o lentilles, però fins fa pocs anys no es podia reduir i controlar la seva velocitat de manera efectiva amb lents de contacte.

Els nens que poden desenvolupar nivells alts de miopia, per exemple -6.00 diòptries, és molt proba- ble que tinguin familiars miops. En aquests casos un control de la progressió de la miopia pot significar no sols veure-hi bé sense lents de contacte i ulleres, sinó també reduir la probabilitat de patir alteracions en els seus ulls associades a la miopia, com són el despreni- ment de retina o el glaucoma en edats més avançades.

Però com aconseguim controlar la progressió de la miopia amb lents de contacte?

En realitat ho aconseguim amb un tractament anomenat ORTOQUERATOLOGIA (ORTOK).

Es tracta de dormir amb unes lents de contacte que modifiquen la curvatura de la còrnia d’una forma controlada, amb la qual cosa re- duïm la quantitat de diòptries mentre dormim i hi podrem veure perfectament bé sense ulleres ni lentilles quan les retirem en despertar-nos al matí. El seu disseny especial i personalitzat i el material de gran permeabilitat i biocompatibilitat les fan perfectament tolerables durant la nit.

Les lents de contacte de control de miopia (d’Ortoqueratologia) es poden adaptar en nens a partir de 7 a 8 anys, però aquest tractament tan sols es pot portar a terme en aquelles òptiques en què els seus professionals hagin passat el procés de certificació per poder adaptar- les segons els criteris de la FDA.