Sovint veiem, a Internet o en mitjans de comunicació, l’abans i el després d’operacions estètiques, sobretot de “celebrities”. Algunes famoses queden fantàstiques, però hi ha d’altres on el resultat és decebedor. Això és el que cal evitar.

La Dra. Dolors Mejina, cirurgiana plàstica i estètica de Policlínic Simonet Reus, ens aconsella que, per petit que sigui el retoc estètic, abans de sotmetre’ns a una cirurgia tinguem en compte aquests aspectes.

Informa’t sobre el cirurgià que et realitzarà la intervenció, així com la clínica on es farà.

  • És important que el Dr./a. que t’explica com serà la cirurgia i els resultats que espera obtenir sigui el mateix que la realitzarà.
  • Cerca les credencials del Dr./a. en societats nacionals i internacionals per exemple la SECPRE (Sociedad Española de Cirugía Plástica, Reparadora y Estética).
  • Coneix al Dr./a. en una entrevista personal, sense presses, on puguis fer-li totes les preguntes que desitgis sobre la intervenció. Ha de crear-te confiança i seguretat.

En el cas que la cirurgia requereixi implants, ompliments, pròtesis o culasevol altre tipus de material has de conèixer la seva qualitat i que estigui homologat per la Unió Europea i el Ministeri de Sanitat. També demana que després de la intervenció et donin un document acreditatiu del material implantat.

És important que t’assessoris de les expectatives del resultat que obtindràs i el perquè del mateix. No totes les persones som iguals ni tenim la mateixa predisposició, per això els cirurgians hem de tenir en compte el tipus de pell, l’estat nutricional o el consum de medicaments de cada persona, entre altres factors, per donar les indicacions pre i post operatòries, així com per decidir quina tècnica quirúrgica és la més apropiada per a una menor cicatriu, un resultat més natural o minimitzar riscos.

Has de pensar en tu mateix i no en terceres persones. Ha de ser una decisió personal, ja que una operació estètica va més enllà del físic, també millora la seguretat i l’autoestima, i comporta un canvi físic al que necessitaràs adaptar-te.