gos jugant amb un pal, salut bucal del gos

La salut dental del seu gos és tan important com la del seu propietari. Una cura dental adequada és crucial per a la salut general de la seva mascota.

La saliva, els bacteris i les restes de menjar formen la placa, i aquesta s’acumula a les dents. Els minerals de la saliva la converteixen en tosca, un dipòsit groguenc sòlid molt visible en la línia de la geniva. la tosca irrita la geniva i causa gingivitis, l’inici de la malaltia periodontal.

“Els gossos de raça petita són més propensos a patir LES malalties de les genives”

En la mesura que el gos es fa gran la malaltia periodontal pot provocar molts problemes associats, com la caiguda de dents o infeccions que es poden propagar a pulmons, ronyons, cor… També cal tenir en compte que les característiques individuals de cada gos fan que en alguns individus aquest problema sigui més freqüent, sobretot són més propenses les races de tamany més petit.

Hi ha senyals que ens indiquen que alguna cosa no va bé, com ara dificultats a l’hora de menjar, genives sagnants, mal alè, baveig…

Com evitem arribar a aquest extrem? Un raspallat regular, una bona dieta i una revisió de tant en tant és suficient. el raspallat serà més fàcil si es comença quan el gos és un cadell. Utilitzeu pasta de dents i raspall especial per a mascotes. Existeixen alternatives al raspallat, com els aliments i llaminadures abrasives per prevenir la malaltia periodontal.

Un cop s’ha format la tosca, l’única opció efectiva és la neteja bucal que realitzem en els centres veterinaris, sota sedació i anestèsia.

En resum, una dieta seca, un raspallat regular i una revisió veterinària cada sis mesos allargarà la salut bucodental del seu gos.